Bij IJsland serveren we koffie van Cook & Boon, simpelweg omdat ze hele goede koffie hebben, de smaak van een kopje espresso is gewoon puur en net niet te scherp. Daarnaast is het net als wij een jong bedrijf, dat ook nog eens CO2-neutraal produceert, hiervoor hebben ze een Biologische Fairtrade en een Max Havelaar/Fairtrade certificering ontvangen. Dit wil zeggen dat er bij de teelt geen pesticiden en kunstmest gebruikt worden en dat de koffieboer een eerlijke prijs voor zijn koffie krijgt.

Fantastic Coffee by Cook & Boon at our beautiful coffeeshop in Amsterdam

Cook & Boon werkt ook samen met bedrijven die Rainforest Alliance gecertificeerd zijn. Rainforest Alliance zet zich in voor een duurzame productie van (onder andere) koffie. Gecertificeerde boerderijen en plantages moeten aan vele eisen voldoen, voordat zij het logo mogen dragen. De eisen hebben betrekking op natuurbehoud, bosbeheer en waterbehoud en zorgen er ook voor dat werknemers minstens een minimumloon ontvangen en recht hebben op goede secundaire voorwaarden.

Kortom naast een goede smaak hebben ze bij Cook & Boon ook een goed geweten.

Om het uiterste uit deze bonen te halen gebruiken wij onze handgemaakte La Marzocco koffiemachine uit Florence: de Rolls Royce onder de koffiemachines.

La Marzocco en Cook & Boon bij IJsland IJs op de Maasstraat 63 in Amsterdam

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *