IJsland is een kleine onderneming met grote ambities; we willen namelijk gewone producten speciaal maken. Onze limonades bijvoorbeeld, die worden ter plekke en volgens eigen recept bereidt op basis van de smakelijkste vruchten.

Beet Root Shake at Amsterdam Juicebar IJsland IJs - Maasstraat 63, Amsterdam

Ook willen we de allerlekkerste, knapperigste en mooiste pannenkoeken maken van de hele wereld. Hiervoor gaan we heel ver. Dagelijks zijn we vroeg in de weer om op zoek te gaan naar de smaakvolste ingrediënten, dit doen we op de versmarkt of bij één van onze buren in de Maasstraat.

The best pancakes in Amsterdam - IJsland IJs

Voor het pannenkoekenbeslag gebruiken we zuurdesem als basis, welke in de zomer van 2014 is opgestart en qua smaak nog steeds in ontwikkeling is. Iedere dag zijn we in de weer met het desem om de gistculture fris en actief te houden. Door het desem krijgen onze pannenkoeken een betere smaak en een veel krokantere ‘bite’ dan de pannenkoek van gewoon bloem. We hebben zoete, hartige of gevulde pannenkoeken op de kaart staan. Traditionele met bijvoorbeeld Appel, Spek of Kaas of voor de experimentele types gevuld met Spinazie/Geitenkaas, Ratatouille, Boeuf Bourguignon of Mexicaanse kip. Of met Bolognese!

Jason en zijn zuurdesem pannenkoeken

We willen niet pretentieus overkomen, maar laat ons toch lekker druk doen over pannenkoeken. 😉