Bij IJsland zijn we iedere zomer bezig om van ijs wereld ijs te maken. Ons ijs wordt ter plekke bereid en gemaakt van de puurste ingrediënten. Smaak staat hierbij voorop, we blijven ten slotte smaakmakers, nietwaar?! Ons vruchtenijs bereiden we het liefste met verse vruchten. Zijn die niet voorradig gebruiken we diepvriesfruit, welke in het hoogseizoen zijn geoogst en dus het smaakvolst zijn. Zo halen we frambozen uit Frankrijk, citrusfruit en pistache uit Italië en appels uit Nederland.

Het ijs dat wij maken is minder zoet dan dat van de meeste collega-ijsbereiders, de smaak van peren-ijs moet gewoon naar peer smaken, niet naar perensnoepjes. Fruitijs wordt zonder melk en room bereidt waardoor het geschikter is voor mensen met een lactose-intolerantie.

400x600 wereld ijs SMALLER

Naast de traditionele smaken experimenteren we graag met smaken die in onze smaakherinnering zitten. In Jason’s Indische familie worden veel specerijen gebruikt als steranijs, citroengras, gember en kurkuma. Deze producten proberen we bij IJsland dan ook graag te verwerken in onze sapjes en ijssoorten; waar anders vind je smaken als Steranijs, Sinas-gember, of Appel-zoethout-steranijs?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *